Detalji koji će vašu proslavu učiniti atraktivnom

devojka s prskalicama

Detalji koji će vašu proslavu učiniti atraktivnom

Svako slavlje, bila to proslava rođendana, ili proslava venčanja, bilo kog važnog datuma koji treba svečano da se obeleži, sem temeljne organizacije, podrazumeva i vođenje računa o mnogim detaljima koji su izuzetno bitni elementi proslave.

Detalji, pre svega dekoracija za proslave, imaju tu moć da jedan običan, klasičan prostor i atmosferu pretvore u potpuno drugačiji i originalni ambijent koji uz malo truda može biti baš po vašem ukusu. Mnogo je detalja koje možete primeniti, a u nastavku teksta navedeni su neki od njih.

Baloni – dekoracija koja je uvek u modi

Baloni nas prate od najmlađih dana u svim važnim životnim trenucima. Proslava rođendana dok smo bili deca, a nakon toga nešto moderniji baloni za proslavu 18-ih rođendana, venčanja, veridbi itd. Jednostavno rečeno – baloni su uvek tu i ne izlaze iz mode.

Bezbroj je načina da se osmisli i realizuje dekoracija balonima, pa tako pomoću njih urediti ambijent koji če biti po vašoj meri. Od nekoliko balona punjenih helijumom, pa do stotine koji ispunjavaju ceo plafon, ili pod – izbor je samo na vama. Balone u maloprodaji i veleprodaji možete kupiti u raznim veličinama, bojama i oblicima, dovoljno je da posetite prodavnicu specijalizovanu za dekorativne elemente, ili istražite prodavnice, kao i ideje za dekoraciju, na internetu.

Posebno su efektni sve moderniji baloni koji su personalizovani – natpis koji će se naći na balonu sami možete da izaberete, kao i njegovu boju. Ukoliko tražite originalni poklon za proslavu dekorativni baloni, pogotovo punjeni manjim balonima, mogu biti odličan poklon ili dodatak uz poklon.

Dim, mehurići i pena – specijalni efekti za proslavu

Specijalni efekti u vidu mašine za dim, mehuriće ili penu češće se koriste za svadbu, ali nisu retke ni na ostalim proslavama. Dim je najbolje koristiti za specijalni efekat tokom prvog plesa ili ulaska mladenaca ili rođendanca u salu.

Mehuriće ili penu je najbolje iskoristiti tokom najživljeg dela cele proslave. Ovi efekti zaista će postići specijalan efekat, ali ne treba preterivati – izaberite jedan, maksimum dva efekta. Previše ovih detalja lako može da napravi kič efekat, pa se potrudite da efekte odaberete tako da ostanete u granici dobrog ukusa – ove važi pravilo “manje je više”.

Dobre, stare konfete i dalje se koriste kao jedan od specijalnih efekata, a nikad ih nije bilo u više varijanti. Razmislite o tome da upotrebite i ovaj efekat.

Svi specijalni efekti za proslave odlični su za fotografisanje, pa naglasite fotografu kada tokom slavlja da ih očekuje, kako bi bio u pripravnosti i zabeležio ove momente proslave.

Cvetni aranžmani – najbolje prave romantični ambijent

Cvetni aranžmani na stolovima postali su pravi klasik na venčanjima, a izuzetno je lepo ako ih uvrstite i u rođendansku dekoraciju. Zavisno od odabira cveća i načina njegovog aranžiranja, ceo enterijer može potpuno drugačije da izgleda.

Potrudite se da se najdominantnija boja cvetnog aranžmana uklapa sa bojom balona i bojom ostale dekoracije, ali slobodno se igrajte sa načinom aranžiranja cveća. Svaki cvet nešto drugo poručuje i potpuno drugačije može da izgleda, pa ukoliko se radi o romantičnom venčanju, odaberite nežne boje koje će romantiku događaja podići na viši nivo.

Cveće, iako često upravo to radi, ne mora da služi samo kreiranju romantične atmosfere, već može da ima i potpuno drugačiji efekat. Ukoliko pravite žurku povodom rođendana, dovoljno je da izaberete efektnije cveće, dogovorite se oko aranžiranja za ovu priliku i ono će biti divan dekorativan element za vašu rođendansku proslavu.

Kabina za fotografisanje – fotoaparat koji će svi pamtiti

Sve su popularnije stare metode fotografisanja, a fotografisanje je izuzetno bitan element svake proslave, pa razmislite o tome da kabinu za fotografisanje (photobooth) uvrstite u vaše slavlje.

Nakon što uđu u kabinu i obave slikanje, vaši gosti za nekoliko sekundi imaćete fotografiju u papirnoj formi, a sigurno će svi želeti da upotrebe ovaj aparat i odu sa vaše proslave sa ovom vintage uspomenom.

Kada budete otkupljivali ovaj aparat, raspitajte se o svim opcijama i varijantama koje se nude, jer postoji mnogo drugačijih vrsta ovih kabina i fotografija koje proizvode. Svakako, ovaj detalj odlično ide uz svaku vrstu proslave pa sigurno nećete pogrešiti.

Ukoliko želite nešto slično, ali u prostoru nema dovoljno mesta za photobooth, razmislite o tome da pozajmite ili kupite foto-aparat koji pravik polaroid fotografije i ima potpuno isti efekat i proizvod, ali zauzima znatno manje mesta na proslavi.

Sveće, vatromet i prskalice – “vatreni efekti” za svečanu atmosferu

Kao i baloni, sveće su uvek IN i ima ih u toliko raznih oblika, boja, veličina i najrazličitijih svećnjaka da ćete sasvim sigurno pronaći onu koja najbolje ide uz vašu proslavu. Sveće će napraviti svečaniji i topliji ambijent od onog kako bi izgledao bez njih.

Ono o čemu, naravno, morate da vodite računa je da stoje na bezbednom mestu, dovoljno udaljeno od ljudi, kako ne biste morali da brinete o neželjenim situacijama.

Vatromet se upotrebljava upravo u najsvečanijim trenucima, pa razmislite o tome da ovaj detalj uvrstite i u vašu svečanu proslavu. Takođe, možete par prskalica da date svakom gostu, pa će ko želi moći će da ih upotrebi u nekom delu proslave, a najčešće se upotrebljavaju za fotografisanje.

Ideja za dekorativne elemente i ostale detalje je bezbroj, a možete ih kombinovati na najrazličitije načine i tako napraviti originalnu proslavu koju će svi pamtiti. Ne zaboravite da je najvažnije da ovog dana budete srećni, pozitivni i lepo se provedete, a detalje upotrebite samo kako biste još više ukrasili prostor za proslavu, i time uveličali vašu svečanost.