Elegantne haljine za svadbe – kako ih izabrati i gde kupiti?

Devojka u svečanoj roze haljini

Elegantne haljine za svadbe – kako ih izabrati i gde kupiti?

Elegantne haljine za svadbe uvek zahtevaju pažljiv odabir u pogledu modela, cene, boje i materijala. Mnogo faktora mora da se poklopi kako bi svečane haljine za venčanje lepo pristajale svakoj dami, počevši od lepog izgleda do udobnosti i komfora koji su neophodni tokom ovog važnog dana. 

Odabir ovakve haljine je utoliko važniji zadatak, ukoliko ste kuma ili deveruša na venčanju, čime dobijate izuzetno važnu ulogu u ovoj priči. U skladu sa tim, trebalo bi da izaberete haljinu koja zaista pristaje vašem telu, a u kojoj ćete se osećati udobno i moćno dok je budete nosile. Evo nekoliko saveta za lakši izbor savršene haljine za venčanje!

Duge haljine za elegantne dame

Duge haljine za svadbu su uvek dobrodošle, jer nema dame koja ne izgleda elegantno i lepo u dugačkom modelu neke lepršave toalete. Ukoliko je u pitanju letnja svadba, možete se odlučiti za cvetne dezene i svilenkaste materijale koji će se savršeno prilagoditi svakoj figuri. 

Na raspolaganju su raznovrsni modeli – duge haljine sa vezanjem oko vrata i otvorenim leđima, ili klasičan model na bretele sa dubokim izrezom, izbor je na vama. Šlep haljine može izgledati vrlo raskošno i lepo ukoliko vam nije naporno da vodite računa o njemu.

Uske duge haljine za venčanje su odličan izbor za dame koje žele da istaknu figuru, a čak i najklasičnije boje uskih modela izgledaju vrlo privlačno i elegantno. 

Ukoliko je vaš izbor neka jednostavnija uska haljina do poda, možete izabrati model koji ima dubok izrez iznad kolena, a koji će delovati vrlo efektno bez obzira na to što je reč o modelu klasičnog kroja. Glam devojke uvek mogu da se odluče za popularne sirena modele sa šljikicama, cirkonima i drugim dodacima koji će ih izvodjiti iz mase. 

Kratke svečane haljine za efektan izgled 

Kratke svečane haljine za svadbe mogu biti odličan izbor ukoliko znate kako da ih iznesete. Kratka haljina je ujedno i prilika da istaknete svoje noge, koje će uz adekvatnu štiklu potpuno doći do izražaja. Ukoliko birate kratku haljinu za venčanje, budite slobodni da za ovu priliku obučete efektniji model u jačoj boji, ili pak neki sa neobičnim rukavima, pojasom ili drugim dodacima. 

Kratke haljine mogu da budu izuzetno efektne, naročito u kombinaciji sa lepim cipelama i odgovarajućom torbom. Još jedna prednost u odnosu na duge haljine je lakše kretanje, pa dame u kratkim haljinama neće imati baš nikakvih problema na plesnom podijumu. 

Devojka u crvenoj haljini

Haljina za kumu – budite posebne u svojoj ulozi

Haljina za kumu, po opšte poznatom ali nepisanom pravilu, mora da bude za nijansu elegantnija, lepša i efektnija u odnosu na ostale toalete na svadbi, ne računajući venčanicu koju nosi mlada. Prema tome, ukoliko vam je pripala čast da budete kuma na venčanju svoje drugarice, izaberite glamurozan model haljine za koji se u drugim prilikama možda ne biste odlučili. 

Klasične i jednostavne modele ostavite za drugu priliku, a vaše kumstvo započnite u svom najboljem izdanju. Većina devojaka za ovu ulogu bira dugačke haljine, a pokazalo se da su mnoge od njih sklone efektnoj crvenoj boji koja je uvek primećena i lepa. Međutim, svaka boja može odlično da vam pristaje ukoliko nađete odgovarajući model, koji može biti kraći, duži, sa rukavima ili bez njih, ili čak sa otvorenim leđima i vezanjem oko vrata. 

Izbor je na vama, ali ne zaboravite da ste kao kuma dužna da budete uz mladu tokom celog dana, pa čak i na plesnom podijumu, te je udobnost jedan od najbitnijih kriterijuma kada je u pitanju haljina za kumu. 

Opšta pravila pri izboru haljine za venčanje

Prilikom izbora haljine za venčanje, treba uzeti u obzir i neka opšta pravila koja se tradicionalno poštuju iz očiglednih razloga. Na primer, kao gošća ne bi trebalo da birate bele haljine za svadbe, bez obzira na to da li ste kuma, deveruša, prijateljica ili koleginica s posla. Suviše kratki modeli u ovoj prilici deluju neukusno, pa radije birajte dužinu haljine u kojoj ćete neometano plesati, bez straha da će nešto da se pomeri. 

Iako smo istakli važnost lepih, elegantnih i upečatljivih toaleta, ipak ne pribegavajte ekstremno neobičnim haljinama koje bi zasenile mladu, naročito ako je njen izbor neka jednostavna venčanica klasičnog kroja. 

U ovim prilikama izbegavajte i džins u bilo kom obliku, jer venčanje zahteva određenu dozu elegancije, pa su farmerke i teksas haljine za svaki dan nepoželjne na ovakvoj vrsti proslave. 

Elegantne haljine za svadbe koje možete pronaći u tržnim centrima, prodavnicama poznatih brendova ili pak na internetu zadovoljavaju različite preferencije, pa se prilikom kupovine odlučite isključivo za model koji vam pristaje u svakom pogledu. 

Ukoliko odlučite da šijete haljinu, budite slobodni da iznesete sve svoje zahteve u pogledu materijala, veličine i detalja na modelu, jer haljine za venčanje zaista treba da budu elegantne i posebne, pa u skladu sa tim organizujte i potragu za njima.