Frizure za svadbu i ostale proslave koje možete napraviti same

devojka sa frizurom

Frizure za svadbu i ostale proslave koje možete napraviti same

Proslave i svečanosti predstavljaju one retke prilike na kojima zaista imate povod da zablistate. Uglavnom se radi o rođendanima, venčanjima i krštenjima. Mnoge pripadnice lepšeg pola uživaju u pripremama za svečanosti, pa izbor odevne kombinacije za ovu priliku, šminkanje i frizura predstavljaju prave rituale koji često budu izuzetno skupi i dugi.

Ono na čemu definitivno možete da uštedite jesu šminka i frizura. Uz par trikova i tutorijala kojih je bezbroj na internetu možete da dovedete svoju veštinu šminkanja i pravljenja frizure do savršenstva. U nastavku teksta pročitajte 3 najbolje ideje frizura za proslave koje možete napraviti same.

Elegantne frizure za svadbu i ostale svečanosti

Kada se radi o frizurama za svadbu i ostale svečanosti i proslave, kao i o celokupnom stajlingu, ono što je tipično je da ovakve prilike prosto iziskuju eleganciju. Zato i frizura treba da bude elegantna i prilagođena celokupnom ambijentu. Ako sami želite da napravite frizuru za svadbu to bez problema možete i da uradite, a evo i nekoliko ideja koje možete da iskoristite.

Jednostavnih frizura za svečanost je bezbroj. Upravo ovakve frizure se i preporučuju kada se radi o samostalnom friziranju. Komplikovane frizure iziskuju više vremena i truda, a sem toga – manje je uvek više kad je reč o eleganciji, pa su uglavnom i lepše i bolje se slažu sa celim imidžom za ovo veče.

Najrazličitije vrste punđa – sa njima ne možete da pogrešite

Klasična punđa je bila hit i pre čuvene Odri Hepbern i njenog izgleda u kultnom Doručku kod Tifanija, a nakon njega, postala je popularnija nego ikad. Bez obzira na promenljive trendove koji često diktiraju različite frizure – punđa je bezvremenska i klasična. Postoji bezbroj varijanti punđi, a visoka punđa je ona koju prvenstvneo preporučujemo za ovu priliku. Sa njom ćete delovati uglađeno, a pritom je i najjednostavnija za pravljenje.

Visoka punđa sa sunđerom pravi je hit, jednostavna je za pravljenje, a odiše besprekornom elegancijom. Pratite ove korake i napravite ovu punđu na najlakši način:

 1. Vežite čistu i suvu kosu u rep na temenu glave
 2. Provucite kroz rupu sunđera rep tako da sunđer sada bude na temenu glave
 3. Kosu ravnopravno rasporedite po ovom okruglom sunđeru i onda je opet vežite na temenu
 4. Od ostatka kose koji ostaje da viri iznad sunđera napravite jedinstveni pramen kojim ćete okružiti teme tako da se gumica koja drži punđu ne vidi.
 5. Ovaj pramen fiksirajte ukosnicom.

 

Ukoliko vam je lakše, na videu možete da pogledate kako se pravi ova frizura, a u njemu je umesto sunđera korišćena čarapa koju možete koristiti ako niste kupili sunđer za ovu namenu.

https://www.youtube.com/watch?v=bg0rMF_QTjY

Blage lokne za savršen izgled

Lokne su uvek in, ali ne i sve njihove varijante. Blage lokne, odnosno talasi, ono su što je trenutno najmodernije, a dobro će se slagati uz svaku šminku i odevnu kombinaciju koju izaberete. Za ove lokne ne treba vam posebni dodatak na presi, niti spavanje sa viklerima za koje nikad ne možete da budete sigurni da će imati željeni rezultat. Dovoljno je da imate presu za kosu kojom ćete ovu frizuru napraviti na najbolji i najbrži mogući način.

Pratite sledeće korake i napravićete savršene talase:

 1. Čistu, suvu kosu očešljajte i podelite na dva dela praveći tako razdeljak na željenom mestu
 2. Odvojite mali pramen kose i uvijte ga na gore oko zagrejane prese
 3. Pravite krug sa presom ka spolja pomerajući je ka dole
 4. Ponovite ovaj potez sa svim pramenovima, odnosno celom kosom

Ukoliko želite dodatno da ukrasite lokne – možete ih obogatiti lepom šnalom ili elegantnim rajfom. Na videu možete da vidite i lepo objašnjen proces pravljenja talasa presom. Na njemu frizer pravi talase, ali vrlo lako ovo možete i same da uradite!

https://www.youtube.com/watch?v=pwb4_lUyCWg

namestanje frizure

Atraktivne i neobične frizure za proslavu

Atraktivne i neobične frizure za proslavu su izbor onih hrabrijih, a preporučuje se i ukoliko ste odabrali jednostavnu odevnu kombinaciju i šminku za svečanost – u tom slučaju frizura je odličan način da razbijete jednostavnost svog stajlinga. Od afro lokni, ogromnih punđa sa umetcima, pa do pletenica uvijenih i oblikovanih na narazličitije načine – izbor je samo na Vama.

Neobična frizura koju preporučujemo zbog njene lepote, ali i jednostavnog pravljenja je pletenica koja počinje na jednoj, a pada sa druge strane glave. Ova pletenica izuzetno je moderna i elegantna, a ukoliko ste vešti, lako ćete je sami napraviti, dovoljno je da pratite sledeće korake:

 1. Odvojite 3 pramena čiste i suve kose sa početka kose na jednoj strani glave
 2. Počnite da ih pletete idući ka zadnjem delu glave
 3. Što se više približavate zadnjem delu glave, obuhvatite što više kose, kako bi cela vaša kosa bila u pletenici
 4. Pri kraju druge strane zadnjeg dela glave prekinite sa uzimanjem novih pramena i pletenicu završite tako da pada sa strane.

Možda vam dok čitate korake ova frizura deluje teško za pravljenje, ali nije, na videu možete da vidite kako se pravi, a istina je da vam za ovu frizuru treba nešto više veštine u prstima nego što je to slučaj kada se radi o jednostavnim frizurama za proslavu.

https://www.youtube.com/watch?v=hsyQPf0-ZQ8

Ove tri ideje samo su neke od svečanih frizura koje same možete da napravite. Potrudite se da zablistate, ali ne zabotavite da je najvažnije da se lepo provedete. Ukoliko ste u potrazi sa savršenim prostorom za proslavu, kontaktirajte nas! Mi ćemo Vam pomoći i oko organizacije svečanosti kako biste imali više vremena da se posvetite frizuri, šminkanju i odabiru savršen odevne kombinacije.