Haljine za punoletstvo – Kako izabrati najbolju?

devojka u beloj haljini

Haljine za punoletstvo – Kako izabrati najbolju?

Izbor idealne haljine za punoletstvo mnoge devojke raduje, ali mnogima se čini i veoma komplikovano. Savršena haljina za osamnaesti rođendan nije mitsko biće – ona zaista postoji, a uz pomoć ovih saveta lako ćete je pronaći ili sašiti za svečani dan!

Prodavnice koje nude haljine za 18 rođendan su pune rafova koje kod vas ne izazivaju ama baš nikakvu reakciju, i potraga za savršenom haljinom nekada može da se pretvori u pravu noćnu moru.

Olakšajte sebi taj proces – upoznajte svoju figuru, potrebe i najlepše adute, i odmah ćete znati šta tačno tražite!

Da li se haljine za punoletstvo nose više puta?

Haljine za 18. rođendan imaju tu lošu osobinu da koštaju mnogo, a nose se malo. Bilo bi znatno praktičnije odabrati haljinu koja se može nositi za više svečanih prilika, a koja uz stilizaciju i različite detalje i šminku može svaki put izgledati sasvim drugačije.

Ako birate takve haljine za punoletstvo, nećete morati da se kajete jer ste dobro „zagrizli” u budžet – jer ćete ih iznositi za sve pare! Pare koje ste sačuvali možete uložiti u profesionalnu šminku za rođendan ili prelep par cipela.

Zaista kvalitetne svečane haljine dugo traju i dobro izgledaju do poslednjeg nošenja – a kada vam dosade, lakše ćete ih prepraviti ili prodati!

roze haljina

Bitna stvar kod izbora haljine za rođendan – Gde ćete ga slaviti?

Haljine za rođendan treba prilagoditi i mestu gde se rođendan održati. Ukoliko je u pitanju svečana sala, mesto sa svećama, cvećem i kristalnim lusterima i ukrasima, i haljina bi trebalo da bude elegantnija, posebnog dizajna i svečana.

S druge strane, za rođendane u klubu, koji predstavljaju opušteno druženje uz društvo, muziku i poklone, možete odabrati neku kežual varijantu, kratku i udobniju za nošenje i višesatno igranje. Dugačka i elegantna haljina će vas ograničavati dok se krećete, a može se i isflekati.

Ne zaboravite ni cipele – ponesite neke da se preobujete ako vas nažuljaju, ili se umorite od štikli! Vodite računa da se i rezervne slažu uz haljinu, jer će se videti ako haljina nije duga do poda.

Birajte haljinu prema obliku vašeg tela

Haljine za 18 rođendan dolaze u stotinama različitih oblika, boja i dezena – ali treba biti vešt i odabrati haljinu koja će vam stajati perfektno.

Birajte ih prema tenu i kosi, kako bi istakle vašu lepotu, a najvažnije je da ih uskladite sa oblikom tela:

  • za „dečačku” građu (neupadljiv struk, male grudi) dobre su kratke, moderne haljine koje ističu noge i struk, a grudi ćete vizuelno uvećati karnerima ili dubokim, ovalnim izrezom;
  • za kruškast oblik tela (uzan struk i ramena u odnosu na kukove) treba istaći lep struk i gornji deo tela – neka gornji deo haljine bude otvoren, a donji A – kroja;
  • figura u obliku peščanog sata (uzan struk, izbalansirana širina grudi i kukova) poziva da se ističu obline, a izbegavaju vrećasti krojevi – V izraz za gornji deo, i bilo koja dužina suknjem sa naglašenim strukom;
  • trouglasta figura (široka ramena, uski kukovi) najlepše izgleda u haljinama koje vizuelno proširuju kukove i sužavaju struk, a treba izbegavati bretele;
  • jabuka – telo (široke grudi, ramena i struk) će izgledati sjajno u jednobojnim haljinama, sa kaišem nameštenim preko najužeg dela struka i otkrivenim nogama, a najbolji je A – kroj.

 

 

Najvažnije kod haljine za punoletstvo – dobar osećaj!

Zaboravite na trendove, i odaberite haljinu koja prati vašu liniju tela, stil i ukus!

Sasvim je moguće pronaći savršene haljine za punoletstvo, ili ih sašiti, a da pri tome ne morate da žrtvujete ni dobar izgled, ni udobnost. Birajte kvalitetne, prirodne materijale koji lepo padaju i u kojima vam neće biti pretoplo, tesno ili će vas nešto žuljati i bockati.

Što se tiče toga kako će haljina izgledati – 18. rođendan je prilika da na jedan dan sve bude savršeno, i zato o tome odluku treba da donesete samo vi.

Kratka crvena haljina, raskošna i ružičasta haljina do poda, asimetrična i crna, sa nitnama ili šljokicama – samo vi znate u čemu se osećate najbolje, pa to i odaberite. Mi vas čekamo u Aria event centru, da se pobrinemo da sve ostalo izgleda savršeno.