Ideje za savršen poklon za osamnaesti rođendan

Pokloni i čaša vina

Ideje za savršen poklon za osamnaesti rođendan

Osamnaesti rođendan je prilično velika stvar, ne samo zato što se radi o punoletstvu i simboličnom prelasku u redove odraslih, već i o tome šta vam sve odjednom postane dostupno kad napunite 18 godina, i za šta vam više nije potrebna roditeljska dozvola ili saglasnost.

Pored toga, 18 godina za nekoga znači završetak srednje škole, polazak na fakultet, ili možda početak poslovne karijere, ali koji god put da tinjedžer odabere, punoletstvo donosi veliki broj novih mogućnosti, ali i novih odgovornosti. Upravo zbog velike simbolike osamnaestog rođendana, završetka detinjstva i novih početaka, potpuno je razumljivo što je potraga za savršenim poklonom prioritetnija i važnija nego kad su u pitanju ostali rođendani.

Tajna davanja leži u tome da otkrijete u kom pravcu slavljenik želi da pođe, koje su njegove želje i stremljenja i na osnovu toga poklonite nešto što će mu na tom putu značiti, a evo i nekih ideja za originalan poklon za 18. rođendan.

Novo iskustvo

Ukoliko smatrate da je poklon u vidu nekog predmeta ili stvari previše uobičajen za ovu priliku, onda vaš poklon može biti nešto malo apstaktnije kao što je ranije nedoživljeno iskustvo poput kratkog putovanja ili ture nekog mesta koje je slavljenik oduvek želeo da poseti, naročito ako tražite poklon za dečka ili devojku za 18. rođendan. Ovakav poklon može biti odličan način da iskusite nešto novo zajedno.

Odlična varijanta može biti ručak ili večera u nekom novom restoranu egzotične kuhinje, gde možete naručiti i specijalnu tortu za osamnaesti rođendan, kao stvorenu za ovu priliku.  Dobra ideja za 18. rodjendan je i karta za koncert omiljenog benda, ili utakmicu omiljenog kluba. U svakom slučaju će predstavlajti iskustvo za pamćenje i definitivno će se izdvojiti od drugih rođendana.

Instrumenti za školu i posao

U slučaju da ste roditelj i birate poklon za svoje dete, imajte u vidu da bilo šta od tehnologije predstavlja ultimativan poklon za 18. rođendan. U slučaju da vaše dete kreće na fakultet, svakako će mu biti potreban lap top koji će koristiti ne sami za učenje, već i razonodu i komunikaciju sa vama. U današnje vreme se ne može ni zamisliti funkcionisanje bez lap topa.

U slučaju da vaše dete voli da igra igrice, savršen poklon bi bio i kvalietniji lap top, sa boljom grafičkom karticom, a koje opet može da se koristi i za bazičnije potrebe. Alternativa su smartfon ili tablet, koji se mogu koristiti za većinu funkcija kao i lap top, a najviše po pitanju olakšane komunikacije i informisanja.

Muzički plejer ili kamera kao savršen poklon

U slučaju da slavljenik ima posebne sklonosti kao uživalac muzike od koje se ne odvaja, ili fotografisanja, muzički plejer ili kamera predstavljaju savršene poklone za 18. rođendan, budući da nisu samo nešto što će slavljenik sasvim sigurno koristiti, već nešto u čemu će uživati.

Mp3 ili mp4 plejeri su sve bolji i kvalitetniji, i po pitanju memorije i po pitanju dizajna, pa oni najmanji i najpraktičniji se mogu kačiti i na odeću. Lako možete izabrati savršen za vaš poklon, i pri tom uključiti i slušalice i opremiti ga slavljenikovom omiljenom muzikom.

U slučaju da znate za slavljenikovu strast prema fotografiji, onda je kamera pravi izbor, i pritom uopšte ne morate da potrošite previše na profesionalni fotopaarat, za koji ipak treba određeni nivo veštine, već možete kupiti i obični digitalni fotoaparat, jer i među njima postoje modeli koji su iznenađujuće moćni i mogu proizvesti kvalitetne fotografije.

Uplatite slavljeniku kurs ili poklonite alat za omiljeni hobi

Želite da slavljeniku priredite originalan poklon za 18. rođendan, koji će provereno izazvati osmeh i oduševljenje? To ćete postići poklonom koji govori koliko ga/je zaista poznajete.

Ljudi svih godišta imaju neku strast ili hobi koji im ispunjava slobodno vreme i čini ih srećnim, a koji opet mogu dalje da se razviju. U slučaju da znate da slavljenik voli ili želi da nauči da slika, svira gitaru, klavir ili bubnjeve, ronjenje, slobodno penjanje, ples ili neku drugu aktivnost, savršen poklon za 18. rođendan bi bio da uplatite kurs za neku od ovih aktivnosti ili im poklonite nešto od potrebne opreme, ukoliko se već bave nekim od ovih hobija.

Savršeni pokloni mogu biti novo pojačalo za gitaru, knjiga o slikanju ili istoriji umetnosti i muzike, sto za crtanje, ili nešto drugo, ali što će ga sasvim sigurno obradovati i dodatno inspirati za bavljenje hobijem.

Sat sa ugraviranim datumom

Ako želite da poklonite nešto što će slavljeniku ostati kao draga uspomena, i što će uvek moći da ga podseti na proslavu punoletstva i ljude koji su mu uručili poklon, onda se definitivno odlučite za neki kvalitetniji sat na kom možete ugravirati posvetu sa datumom rođendana.  

Ovakva vrsta poklona je večna, i predstavlja nešto klasično, što može da se nosi i svakodnevno i u posebnim prilikama, ali svakako nešto što će biti odličan dodatak, i draga uspomena koja će uvek služiti kao trajan podsetnik na taj dan.

Komad nakita sa posvetom

Pored ugraviranog sata, koji je pre svega odličan poklon za muški deo populacije, savršen poklon za 18. rođendan za devojke bi bio neki komad nakita sa posvetom. Naravno, ova alternativa ne mora isključivo biti namenjena devojkama, ali izbor ženskog nakita je mnogo raznovrsniji u odnosu na muški, pa se možete igrati sa najrazličitijim varijantama i odlučiti se za najbolju.

Prednost ovakvog poklona je što možete odabrati i narukvicu, prsten ili ogrlicu sa medaljonom, pa ga dodatno ukrasiti sa nekom zajedničkom slikom, što je poklon koji će uvek biti draga uspomena na taj rođendan, naročito ako ste se odlučili za nakit od zlata koje ne tamni i generalno spada među najkvalitetniji plemeniti metal.

Za kakav god poklon da se odlučite, po pitanju nezaboravne proslave najvažnijeg od rođendana se u potpunosti možete osloniti na Fiesta Events Centar, koji će garantovati savršen rođendanski provod, u prelepom ambijentu uz besprekornu uslugu.