Kako da vaše pozivnice za svadbu, pozivnice za rođendan i ostale proslave budu kreativne

Kako da vaše pozivnice za svadbu, pozivnice za rođendan i ostale proslave budu kreativne

Moderna era iziskuje da budete originalni kada je u pitanju stajling, enterijer stana, korišćenje društvenih mreža, ali i kada se govori o tradiconalnim događajima poput venčanja. Nepresušan izvor novog i kreativnog sa kojim se svakodnevno susrećemo može biti dodatni pritisak na mladu ili slavljenika koji treba da sastavi savršene pozivnice za svadbu ili pozivnice za rođendan. Interesantno je da ni pozivnice za krštenje nisu odolele trendovima i jednako su neobične.

Tekstovi za pozivnice nisu jedina stvar na koju treba obratiti pažnju, ali su svakako bitnan deo organizacije venčanja i drugih proslava. Ne želite da vaš tekst bude preveliki kliše, a imate i nedoumica oko toga koliko vaša kreativnost treba da ide daleko. Dizajn, tekstura papira i boja su faktori koje takođe ne smete izgubiti iz vida. Za vas smo izdvojili ideje koje možete primeniti ili koje će vas dovoljno inspirisati da poseban dan dodatno začinite ličnim pečatom.

Pozivnice za svadbu – Neka tekst za pozivnice sadrži lični pečat

Za početak, izaberite temu. Tema podrazumeva da ćete se fokusirati na izgled vođeni ličnim osećajem koji je specifičan za vas. To može biti bilo koja asocijacija na vašu ljubav:

  • Nešto što oboje izrazito volite – ako volite muziku, može nositi motive vašeg omiljenog instrumenta ili čak stihove omiljene grupe.
  • Ukoliko vam je ista ili slična sfera zanimanja – recimo da ste oboje naučnici, možete naći simbole ili obeležja iz tog radijusa. Konkretno, ako se bavite prirodnim naukama, možete uključiti periodni sistem elemenata za dizajn ili elementima napisati čitavu pozivnicu.
  • Ako verujete da je vaša priča upoznavanja bila posebna, sigurno da možete neki od motiva večeri koje ste se upoznali uvrstiti na kartici. Bio to zalazak sunca ili flaša vina za koju ćete samo vi znati da nije bila samo jedna.
  • Ako imate strast ka nekom hobiju ili sportu, uvek možete da ih predstavite, oni koji vas dobro poznaju će znati zašto ste ih stavili, a oni sa kojima niste toliko bliski će misliti kako su vam pozivnice nesvakidašnje.

Kada su u pitanju pozivnice za venčanje tekst ne sme biti stavljen u drugi plan u odnosu na izgled i dizajn. Pokušajte da pišete po ličnom nahođenju, oslobodite se stega i ne zaboravite da je to vaš poseban dan i niko neće misliti da je šašavo šta god da napišete.

Uvek se svojim zvanicama možete obratiti adekvatnim stihovima pesme ili svojim rečima iskazati želju da proslavite taj dan sa najdražim ljudima. Ukoliko vam dizajn pozivnce za svadbu bude kompleksan i ako ste za taj deo posla izdvojili daleko više vremena, možda je najbolja opcija da na minimalistički način ispišete samo podatke o mestu i vremenu održavanja ceremonije.

Za one smelije…

Ako imate mogućnosti, postoji veliki izbor nešto skupljih pozivnica koje su aktuelne u svetu. Možete napraviti pozivnicu u obliku muzičke čestitke, a pesma može biti vaša omiljena ili ona koju ste odabrali za prvi ples. Još jedna ideja je 3D čestitka koja se dostavlja sa naočarima koje tek kad stave mogu videti šta piše.

Zvanice će sigurno i zabaviti pozivnice za svadbu koje funkcionišu kao srećke, te je neophodno da kovanicom izgrebu detalje venčanja. Apsolutni hit je poslati karton za koji je prikačen balon koji treba naduvati da bi se video tekst pozivnice. Ako ste pobornik tehnologija, jedna od zanimljivijih ideja je da pošaljete CD na kom će biti vaš video ili audio zapis kojim ćete pozvati goste da ulepšaju vaš dan.

Pozivnice za rođendan – Originalan tekst za pozivnice i način isporuke

Proslave rođendana su manje formalna dešavanja, stoga postoji i manji broj pravila koje treba da ispoštujete u odnosu na venčanja.

Pozivnice za prvi rođendan

Kada je prvi rođendan u pitanju, možete adresirati pozivnicu u vaše ime, u ime maišana kom je prvi rođendan ili u ime svo troje. Pokušajte da prilagodite čestitke prirodi zabave koju ste priredili.

Ako je rođendan u iznajmljenoj sali za proslave ili hotelu, može imati svečaniju notu, jednostavniji font i svetlije boje. Ukoliko slavite rođendan u svojoj kući možete poslati i e-mail sa, vama dragom, fotografijom deteta i u telu možete ispisati detalje dešavanja.

Ako pak rođendan slavite u igraonici, potpuno je prikladno da pozivnica bude što šarenija i veselija sa naznakom da je akcenat stavljen na decu i njihovu zabavu. Možete rimovati, iskoristiti Zmajeve stihove ili sami napisati nešto od srca ako vam je stalo da imate drugačiji pristup. Originalni tekstovi za pozivnice uvek privlače pažnju i ostaju u sećanju.

Kako je u pitanju nešto posebniji rođendan, sigurno da će vam biti bitno da se to i naglasi, samo ne zaboravite da ćete se tog rođendana sećati samo vi, ali ne i dete. Zato je naš savet da angažujete dobrog fotografa koji će uspomene učniti večnim, a jednog dana će i dete biti srećno što ih ima i što će znati koliko ste truda uložili. Takođe, kako je praksa je prvi rođendan ujedno i proslava krštenja, ideje za pozivnice za krštenje mogu biti istovetne rođendanskim.

Pozivnice za 18. rođendan

Samo jednom ste mladi i to nemojte gubiti iz vida. Ovo je jedno od retkih dešavanja kada vam se ništa ne može zameriti i kada možete biti beskrajno dovitljivi. To se posebno odnosi na zabave koje pravite za vršnjake, a ne i za rodbinu.

Kako je u našoj državi osamnaesti rođendan preloman momenat u kome se rastajete od maloletstva, vaša pozivnica može imati motive nekih od stvari koje su vam postale legalne tog dana. Ako vam je bitno da za vaše pozivnice za 18 rođendan tekst bude nesvakidašnji, potrudite se i sami napišite, odrepujte, otpevajte detalje vaše zabave i iskrenu želju da pozvani dođu.

Svakako da ako se trudite da dan koji proslavljate bude poseban, pozivnice čine veliki deo same koncepcije dešavanja. Jedan od glavnih razloga zašto je svima stalo da ispoštuju ovu tradiciju je i činjenica da je to kartica koju će sve zvanice imati, pa je i prirodno da nam je stalo u kom svetlu ćemo se predstaviti. Ipak ne zaboravite na suštinu koja podrazumeva da budete nasmejani i da se zapravo zabavite taj dan.

Originalni tekstovi za pozivnice za venčanje i za rođendane mogu da pokažu vašu želju za perfekcijom, ali nemojte brinuti ako ne naiđete na istu reakciju od onih kojima ih šaljete. Teško je da će se baš svima dopasti vaša zamisao, neko može da smatra da nije smešna, nekome možda neće biti jasna, a nekome jednostavno neće biti bitna. Bilo kako bilo, jedini način da se nikad ne pokajete za svoj odabir jeste ako verujete svojim instinktima i napravite ih po svom ukusu.