Kako odabrati savršen bend za vaše venčanje?

Kako odabrati savršen bend za vaše venčanje?

Bend za venčanje je jedna od glavnih stavki prilikom organizacije venčanja. Koliko je ovo bitan zadatak govori i količina novca koja se izdvaja za angažovanje dobrog benda koji će zabavljati goste i uveličati Vaše slavlje. Veliki broj faktora je bitan prilikom izbora, tako će nekada biti potreban veliki bend za venčanje, dok će nekada gudački kvartet za svadbe zadovoljiti sve potrebe.

Danas postoji veliki izbor bendova kao i tipova bendova koji se angažuju za proslavu ovog bitnog trenutka u životu svakog čoveka. Jedan od rastućih trendova je i unajmljivanje DJ-a za podizanje atmosfere gostiju na velikom broju svadba širom Srbije.

Ako uzmemo u obzir da je pored izbora muzike potrebno izabrati i  salu za venčanje, dekoraciju za stolove, jelovnik, odeću, burme i srediti spisak gostiju, shvatamo da ni za šta od ovoga nema dovoljno vremena. Zato je bitno zadatak izbora savršenog benda za vaše venčanje obaviti što je moguće brže i efikasnije. Zato vam donosimo nekoliko saveta koji će u mnogome olakšati izbor muzike za vaše slavlje.

Poslušajte uživo bend koji želite da angažujete

Uživo slušanje benda je jedan od najvažnijih zadataka prilikom izbora benda za venčanje. Na ovaj način je moguće steći celokupan utisak o tome kako se muzičari odnose prema venčanju i koliko doprinose istom. Ako niste u mogućnosti da ih odslušate, onda nije loše ni samo poslušati preporuke ljudi koji su imali iskustvo sa pomenutim bendom za svadbe. Ipak, ne zaboravite da je bitno čuti ih uživo i odlučiti o angažovanju.

Slušanjem uživo možete steći utisak o tome da li upravo taj bend u potpunosti odgovara tipu svadbe koji ćete organizovati. Ako niste imali priliku da ih slušate na nekoj od svadbi, probajte da u dogovoru sa njima posetite neku od svirki koju rade. Često je i 20 minuta dovoljno da vidite i čujete sve što je potrebno za izbor baš tog benda.

Kao što smo već rekli, jako je bitno shvatiti da li je baš to željeni bend za svadbu koju organizujete. To što je upravo taj bend bio sjajan i stvorio vrelu atmosferu na posmatranoj svabi, ne mora da znači da će isto učiniti i na vašoj. Mnogo toga zavisi i od njihovog repertoara kao i vaše struktrure gostiju. Pitanje je da li će bitnim gostima, kao i svim gostima odgovarati ritam i poznavanje pesama ovog benda.

Programska muzika za svadbe ili ne

Dogovor oko pesama koje će se svirati na svadbi je jako bitan. Ukoliko sarađujete sa profesionalnim bendom, možete dobiti savet sa izbor pesama koje će se svirati kao i savet kada je dobro prelaziti sa sa brzih na spore pesme i obrnuto. Pored ovoga, oni mogu pomoći u izboru pravog trenutka kada je svim gostima potreban predah, a kada je potrebno zagrejati atmosferu i praviti momente za pamćenje.

Programska muzika za svadbe je nešto što postaje popularno na mnogim svadbama jer ima veliki broj prednosti. Ovim možete postići konstantan uspon atmosfere i izbegavanje da ona zamre usled naručivanja muzike pojedinih gostiju koji nisu u mogućnosti da najbolje procene da li je njihova omiljena pesma odgovarajuća za taj momenat. Ipak, na velikom broju veselja ovo nije dobar izbor jer možete uvrediti kuma, devera, starog svata i veliki broj važnih gostiju na samoj svadbi.

Proverite cenu benda za venčanje

Jedna od najbitnijih stavki u celom izboru pravog benda je i cena. Potrebno je bend uklopiti u budžet planiran za svadbu i na taj način sprečiti preveliki trošak koji je moguće imati. Sama cena zavisi od velikog broja faktora, a neki od njih su veličina benda, popularnost, termin, veličine slavlja i toga da li ćete imati programsku muziku. Programska muzika je i po nekoliko puta skuplja od muzike koja dozvoljava naručivanja i davanje novca prilikom naručivanja, i to je uvek potrebno izimati u obzir prilikom izbora benda.

U našem event centru Aria, moguće je dobiti pomoć prilikom izbora benda. Brojna iskustva rada sa bendovima omogućavaju nam da imamo veliki broj bendova na raspolaganju u svakom trenutku, i u najkraćem roku.