Medeni mesec tokom leta – gde na medeni mesec

Mladi bračni par na plaži

Medeni mesec tokom leta – gde na medeni mesec

Za mnoge novopečene parove nakon venčanja pravi šlag na torti predstavlja upravo odlazak na medeni mesec. Kada sav stres oko pripreme tog najradosnijeg dana, pa onda sama ceremonija venčanja, gosti, gužva i euforija prođu, na red konačno dolaze pravo uživanje u braku i početku zajedničkog života.

Svi oni parovi koji putuju na medeni mesec, prve dane bračnog života najradije provode na dalekim i egzotičnim destinacijama, gde je sve podređeno uživanju i romantici i to sa puno sunca i kristalno plavim morem. 

Postoji veliki broj destinacija koje su savršene za medeni mesec tokom leta, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo samo neke od njih. Ako tek planirate venčanje ili ukoliko ste već u braku a još uvek niste bili na medenom mesecu, evo sjajnih ideja za nezaboravno romantično putovanje koje će dodatno podgrejati ljubav. 

#1 Romantična Sicilija ostavlja bez daha

Italija se zasigurno smatra jednom od najromantičnijih zemalja na svetu, a Sicilija njenim najromantičnijim gradom. Savršena lokacija ovog ostrva u samom srcu Mediterana pruža idealan spoj tradicionlanog i modernog, čineći ovu destinaciju pogodnom za sve, a pogotovo za mladence koji žele da se maksimalno opuste i uživaju u čarima koje Sicilija nudi.

Obale Sicilije, koje zapljuskuju tri mora, uvek su spremne da dočekaju sve mlade, zaljubljene bračne parove i da ih zauvek opiju svojom romantičnošću. Sicilija je odlična destinacija tokom cele godine, ali je Sicilija za leto ipak pravi izbor koji nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.

Sicilija može da se pohvali brojnim, savršeno uređenim peščanim plažama, sjajnom klimom i čistim morima koja zapljuskuju njene obale. Uz sjajnu ponudu hrane i mesta za provod, ova destinacija je kao stvorena za mlade i zaljubljene.

#2 Uzbudljivi Santorini će vas osvojiti za sva vremena

Santorini je jedno od najromantičnijih mesta na svetu, koje privlači brojne posetioce i iz najudaljenijih krajeva naše planete. Pored izbora venčanice i odela, izbor lokacije za medeni mesec je takođe na listi prioriteta mladencima. Ovo grčko ostrvo je omiljena destinacija za medeni mesec mnogih parova, koji neretko ovu lokaciju biraju i za sam čin stupanja u brak. 

Santorini je smešten u Egejskom moru, i pripada grupi ostrva Kiklade, a veliku pažnju brojnih posetilaca privlači pre svega zbog načina svog nastanka, a to je erupcijom vulkana. Šetnja ulicama Santorinij koje vode kroz male kuće i restorane je posebno iskustvo koje može biti lepše samo ako vas za ruku drži vaša druga polovina. 

Zalazak sunca na Santoriniju je jedan od najtraženijih i najromantičnijih događaja na ostrvu. Romantici posebno doprinosi i legenda koja kruži ovim krajevima, a to je da ko se jednom spoji na Santoriniju nikada se više neće rastaviti. 

Mladi par na Tajlandu

#3 Grad romanitke – Rovinj

Unikatna i arhitektonski sačuvana starogradska jezgra, romantičan mediteranski ugođaj, kao i bogato kulturno i istorijsko nasleđe, samo su neki od razloga koji čine Rovinj biserom Istre i  idealnom destinacijom za savršen romantični odmor ili medeni mesec.

Za sve romantične duše i zaljubljene parove zalazak sunca u Rovinju je zaista pravi doživljaj. Bez obzira da li se na nebu mešaju crvena, zlatna i narandžasta boja ili je pak sunce u zalasku sakriveno oblacima, sigurno je da je to događaj koji se pamti.

Šetnja starim delom grada i posmatranje zalaska sunca, uživanje u smiraju dana u šetnji prekrasnom prirodom ili u čarobnim ambijentima rovinjskih restorana samo su neke od romantičnih aktivnosti koje Rovinj može da ponudi. Sve to uz spoj romantičnog ambijenta i gastronomskog vrhunca čine ovaj grad na obali Jadrana savršenim za mladence.

#4 Prekrasna Alanja pruža maksimum za sve zaljubljene

Svi oni koji traže romantične destinacije nikako ne bi smeli da ispuste iz vida Tursku i brojna letovališta u ovoj zemlji koja odišu ljubavlju, pre svega zahvaljujući svojim prekrasnim plažama i predivnim zalascima sunca. Jedna od njih je svakako i Alanja.

Alanja je jedno od najposećenijih letovališta u Turskoj i predstavlja neobično uzbudljiv spoj mistične istočnjačke egzotike i karakterističnog mediteranskog šarma. Ovde se nalazi možda i najlepša plaža na celoj turskoj obali koja je nazvana po Kleopatri, čuvenoj egipatskoj kraljici.

Plaža je savršeno uređena, čista, a voda koja zapljuskuje njene obale mirna i prozirno plava. Na ovoj plaži, umesto na klasičnim ležaljkama, možete da se smestite u tradicionalni turski divan, a od sunca će vas zaklanjati baldahini

Odlazak na medeni mesec svakako je poseban doživljaj i atrakcija za mladence i nešto je što bi svakako trebalo da bude praksa svim bračnim parovima. Leto je idealna prilika da se spoje medeni mesec i letovanje i ode na prekrasne destinacije koje zadivljuju. Iz tog razloga ukoliko ste imali zimsko venčanje, sačekajte nekoliko meseci i uživajte u idealnom ugođaju na nekoj od romantičnih plaža.