Najbolji načini da se proslavi veridba

Najbolji načini da se proslavi veridba

Čin veridbe za mnoge je jedna od najlepših uspomena i najznačajnijih životnih momenata. Period koji sledi nakon ovoga, organizacija venčanja, izuzetno je zahtevan i podrazumeva maksimalnu posvećenost organizaciji ceremonije. Zato veridbu treba proslaviti što ranije i obavestiti bliske prijatelje i porodicu o ovoj srećnoj vesti.

Verenički prsten kao simbol ljubavi mnogim damama ostane omiljen do kraja života, a načini na koji mogu da ga proslave sa svojim partnerima su brojni. U nastavku teksta možete da pročitate neke od ideja i saveta u vezi sa proslavom ovog značajnog datuma.

Veridba u društvu prijatelja – Žurka do jutra

Najčešće budući mladenci zauzmu par stolova u kafani, klubu ili restoranu, pozovu prijatelje i na taj način proslave veridbu. Ovo je jednostavan i lak način jer ne zahteva veliku organizaciju događaja. Dovoljno je pozvati prijatelje, rezervisati stolove u omiljenoj kafani ili klubu i žurka može da počne.

Međutim, ako biste voleli da se vaša žurka povodom veridbe ipak izdvaja u odnosu na ostale, možete se i malo više potruditi oko organizacije same proslave – intimnija i lepša atmosfera bi bila kada biste mogli da priredite žurku u vašem domu, naravno, ako imate vremena za doterivanje prostora pre i raspremanje posle proslave.

Sve je veći trend i iznajmljivanja apartmana “na dan” kada se radi o ovakvoj vrsti proslava. Jednostavnom Gugl pretragom možete naći najrazličitije apartmane u svim delovima grada po vrlo povoljnim cenama. Naravno, vlasniku apartmana koji odaberete bi ranije trebalo da naglasite da u apartmanu želite da napravite proslavu kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Ako se odlučite za ovakvu vrstu žurke, u sopstvenoj režiji, prilikom organizovanja treba da se pobrinete za sve elemente proslave: spisak gostiju, muzika, prilagođavanje prostora ovoj svrsi i hrana i piće. Sve ove elemente možete da prilagodite sopstvenom ukusu i ukusu vaših prijatelja, a bilo bi lepo da šampanjac bude jedan od izbora pića, kao piće prisutno na svakoj proslavi važnih datuma.

Svečana večera sa najbližima

Za one koji ne vole velike proslave, već intimne momente žele da obeleže samo sa najbližima, pravi izbor je lepa, svečana večera. Nju možete da priredite u svom domu ili u restoranu i na nju možete da pozovete najbliže prijatelje i porodicu.

Sem što ćete na ovaj način proslaviti veridbu, to je i sjajna prilika da se svi vaši gosti međusobno upoznaju. Na kraju krajeva – to su vaši budući zajednički porodični prijatelji i članovi porodice.

Ukoliko se odlučite da večeru priredite u svom domu, vodite računa o broju gostiju koje ćete pozvati. Ne želite da bude prepuno, a ako nikako ne možete da suzite spisak gostiju, onda je možda ipak restoran pravi izbor za vas.

Večera kod kuće podrazumeva da se pobrinete da vam stan bude uredan, sa lepim dekorativnim elementima i finom muzikom u pozadini. Naravno, sem ovih elemenata koji će atmosferu učiniti posebnom, važno je i da se pobrinete da hrana bude dobra i prilagođena ovoj svečanoj prilici.

Recepti za svečane prilike prilično su zahtevni, kako za spremanje, tako i za vremene koje je porebno izdvojiti, ali uz malo truda i dobre organizacije nema sumnje da ćete uspeti. Ukoliko imate vreme i volju da svu hranu pripremite sami sa partnerom, to je naravno najlepši način. Ali ako nemate primenite praktični savet. Razmislite o tome da kupite gotovo pečenje ili, ako ste ljubitelj, određeni broj pečenih riba, pa onda vreme posvetite spremanju predjela, salata, preliva i dezerta. Možete i da se posvetite pravljenju glavnog jela, a dezert kupiti gotov. Lepo aranžirajte sto, kupite dobro vino, pustite laganu muziku i spremni ste da sa osmehom na licu dočekate goste.

Ako se odlučite za večeru van kuće, obavezno u potragu za restoranom krenite bar nedelju dana ranije kako biste imali vremena da istražite sve opcije koje su u ponudi. Neki restorani ponudiće vam i posebni meni za tu priliku, kao i dogovore oko cene večere, pa je to svakako nešto što treba da iskoristite.

Veridba na romantičan način – Ponovite vaš prvi dejt

Definitivno najintimniji od svih načina proslave veridbe je da to uradite sami sa vašim partnerom. Ovo je svakako i namanje komplikovana varijanta, a mnogima i najlepša. Sa partnerom ovaj čin možete da obeležite na neograničeno mnogo načina, a zajedno ćete sigurno doći do dogovora koji je najlepši.

Ono što bi bilo posebno lepo i simbolično je da veridbu obeležite tako što ćete ponoviti vaš prvi dejt, on je i zaslužan za ceo nastavak vaše veze koja je sad krunisana i prstenom. To može da bude i mesto gde ste se prvi put upoznali, a i mesto na koje ste prvi put zajedno izašli.

Naravno, ne morate da se vezujete za prvo upoznavanje i izlaske, razmislite gde ste i na koji način doživeli najlepše trenutke veze, pa i veridbu proslavite tako što ćete organizovati odlazak na omiljeno mesto ili ponavljanje omiljenih zajedničkih aktivnosti. Suština je u tome da se prisetite najlepših momenata i proslavite ih na ovaj način.

Otputujte na romantični vikend

Ovaj put ne mora da bude dalek, već da bude prijatan i romantičan. Oboma će vam prijati da odmorite od svakodnevnih obaveza i pobegnete iz grada, a sada imate i odličan povod za to!    Naravno, na put ne morate da odete samo vas dvoje, možete povesti i buduće kumove ili koga god ko vam je blizak i sa kim mislite da bi put bio prijatniji.

Ne zaboravite da je ovo pre svega značajan datum za vas dvoje, pa je najvažnije da proslava vaše veridbe bude po vašem ukusu i željama, da se na njoj lepo provedete i uživate, pa onda pripremite za nešto ozbiljniju organizaciju venčanja.