Nekonvencionalna svadbena jela koja ćete poželeti i na svom venčanju
Ako želite da na svom venčanju imate nesvakidašnji svadbeni meni, za to nema potrebe da organizujete nesvakidašnje venčanje, već jednostavno da se pobrinete za taj jedan segment koji će biti dovoljan da ga učini jedinstvenim. Svadbena jela su segment gde zaista možete dati sebi oduška, od predjela, preko glavnog jela, do dezerta, pogotovo ako zaista uživate u hrani i znate da će i vaši gosti znati da cene neobična, ali ukusna jela.
Kako bismo vas inspirisali da sastavite svoj meni, napravili smo listu 7 neobičnih ideja, od kojih su neka klasici sa nesvakidašnjim obrtom, pa u nastavku teksta možete saznati koja su to jela i po čemu su posebna.
Započnite veselje uz – Mini predjela
Ako rešite da ne komplikujete, i da želite ukusno predjelo kojim će gosti sami moći da se poslužuju i da odaberu šta najviše vole, onda možete da zamolite restoran ili ketering službu da vam pokaže izbor mini predjela koje imaju, i izaberete kombinaciju i količinu.
Kod ovakvih predjela je najlepše to što postoji bezbroj ideja, a izuzetno popularne su trenutno varijante sa ostrigama, rolanim sušijem, pitice sa mesom i pečurkama, ili možda neke veganske varijante koje su isto tako ukusne, a za koje ne morate biti vegan da biste uživali u njima.
Osvežavajući jelovnik za svadbu – Koktel posluženje
Ako ste u potrazi za predjelom koje će biti osvežavajuće, ne previše teško za varenje, a opet ukusno izvan svake mere, onda su škampi u salati savršeni izbor za vaše venčanje. Ovu kombinaciju možete poslužiti u malim kutlačama i zdelama, u okviru švedskog, ili kao deo standardnog posluženja koje će stajati na svakom stolu, izbor je na vama.
Alternativa bi bili mini takosi polsuženi na kriškama limete, što je jednako uskuno i osvežavajuće kao lagan zalogaj pre glavnog jela.
Izaberite neočekivana svadbena jela – Rolnice od jastoga
Jelovnik za svatove možete upotpuniti i nekim jelima koja pripadaju drigim kulturnim tradicijama. U nekim delovima sveta, jastog predstavlja klasik među posluženjima predviđenim za venčanje, pa se možete odlučiti za jastoga generalno, ako vam to vaš budžet dopušta, ili za varijantu rolnica od jastoga, pošto su manje i praktičnije za pravljenje, a svavako predstavljaju ukusan i neočekivan zalogaj.
Ideja za originalan svadbeni meni – Mini vafli
Kada je u pitanju svadbeni meni jelovnik može biti raznovrstan, a evo nečega što može biti veoma privlačno vašim gostima. Reč je o ukusnim mini vaflima, koji ne moraju biti samo opcija za doručak.
Ovo je savršena opcija za posluženje na vašoj svadbi, uz koktele ili recimo kao deo švedskog stola. Možete ih poslužiti u veličini dovoljnoj za zalogaj, i pritom ukrasiti trunčicama kukuruza, pavlake i peršuna i tako ih učiniti još ukusnijim.
Opušten svadbeni meni i svima omiljeno jelo – Pica
Pica je apsolutni pokazatelj da za jelovnik za svadbu uopšte ne mora da postoji utvrđen pravilnik, i da će neka odstupanja gosti verovatno obožavati, a jendo takvo odtsupanje je upravo svima omiljena pica.
Dovoljno je da se obratite piceriji ili pekari za koju znate da je u stanju da izađe u susret porudžbini velikog broja pica, dogovorite veličinu i vrstu, i voila! Najbolje je da od svake vrste ukusa odaberete po nekoliko, pošto svako ima neku svoju preferenciju, a i gosti će vam biti neizmerno zahvalni, jer maltene ne postoji osoba koja ne uživa u ukusnom parčetu pice.
Praktično svadbeno jelo – Krostini
Krostini možete lako uvrstiti u svatovski jelovnik, budući da je lak i jendostavan za pravljenje, i predstavlja tostirani hleb koji se može jesti u kombinaciji sa svim i svačim. Ako planirate da krostini bude jedno od svadbenih jela ili predjela, onda bi najbolje bilo da naručite marinirani krostini, ili zanimljive kombinacije.
Krostini je odličan u kombinaciji sa raznim sosevima, pečurkama, salatama, ili čak sa morskom hranom, od koje najsavršenije idu uz školjke u sosu od paradajza, ili čorbu od dagnji. Možete se odlučiti za jednu kombinaciju ili više njih, ali svaka će biti ukusna.
Zasladite svadbeni meni – Zabavni dezerti
Ako niste fan klasične svadbene torte, i želite da umesto nje, ili osim nje, ponudite još neke zabavne dezerte, onda se možete odlučiti za pravi mini asortiman, koji će biti ne samo sladak i ukusan, već i poslužen na način koji će svima biti upečatljiv. Interesantan predlog za ovakvu vrstu dezerta su recimo mini krofne na štapićima u slatkim prelivima, koje možete poslužiti u staklenim čašama.
Alternativa su kokteli napravljeni od poluistopljenog voćnog sladolela na štapiću, ili sa uskusom lavande ili šerbeta, koje možete naručiti, u kombinaciji sa nekim neutralnim alkoholom poput šampanjca. Zvuči ukusno, jel’ da?
Naravno, ako su vam ipak draži klasici poput pečenja, roštilja, čorbi i mesnog predjela, znajte da sa tim nikako ne možete pogrešiti, ali takođe imajte u vidu da uvek postoji bezbroj načina kako da klasičnom i tradicionalnom jelu dodate neočekivan obrt, koji će mu dati potpuno neponovljiv i izgled i ukus, a na vama je da pustite mašti na volju i pustite nas da se pobrinemo za organizaciju!