Pokloni za muškarce – kako da izaberete pravi poklon?

devojka daje poklon

Pokloni za muškarce – kako da izaberete pravi poklon?

Pokloni su sastavni deo svih značajnih životnih datuma, ali ne moraju biti reervisani samo za specijalne prilike. Pokloni su uvek dobrodošli, svi ih vole i lep su znak pažnje koji se može udeliti u bilo kom trenutku. Popularno je mišljenje da je poklon za ženu mnogo lakše naći, dok se pokloni za muškarce teže pronalaze.

Kada govorimo o poklonu za muškarca, obično se misli na poklon za dečka ili poklon za muža, i obično su to prilike kao što je proslava mesečnice, godišnjice braka ili veze, ili rođendana, Nove godine i sličnih događaja.

Ovi pokloni mogu biti vrlo klasični i jednostavni, ali i kreativni i originalni, a izbor je samo na vama. U nastavku teksta pročitajte nekoliko ideja za savršen poklon za muškarca u zavisnosti od povoda.

Kako pronaći pravi poklon za dečka?

Poklon za dečka je najteže pronaći, pogotovo u početku veze kada želite da ga vaš poklon ostavi bez daha. Ni nakon dužeg peroda veze nije mnogo lakše odabrati savršen poklon za dečka, jer su tada i veća očekivanja.

Šta kupiti dečku za mesec dana?

Pre svega, probajte da suptilno nametnete ovu temu pre datuma obeležavanja mesečnice kako biste saznali da li vaš dečko takođe planira da obeležite ovaj datum, pa u zavisnosti od tog razgovora razmislite da li je uopšte potrebno da kupujete poklon.

Ukoliko se odlučite da poklonite nešto dečku za mesec dana veze – treba biti umeren. Preporučujemo da ga, umesto poklona u vidu stvari, obradujete tako što ćete kupiti karte za bioskop, pozorište ili neku drugu zabavnu aktivnost. Sigurno ste dovoljno upoznali dečka da otprilike znate kakve aktivnosti voli. Ovakav poklon, u vidu zanimljivog “dejta” sasvim je umeren, a divan je znak pažnje.

Ako odlučite da kupite poklon u vidu stvari, neka to bude detalj kao što je zanimljiv privezak za ključeve, knjiga, cd sa muzikom koju on voli, flaša njegovog omiljenog pića, ili neka slična stvar za koju će se videti da ste se potrudili, ali nećete preterati. Cena ovog poklona ne bi smela da bude preko 1,500 dinara, a 1,000 dinara je granica koja će vas držati u okvirima umerenosti.

Šta pokloniti dečku za godišnjicu veze?

Poklon za godišnjicu veze za muškarca je poklon koji se kupuje kada svog partnera već prilično dobro poznajete. Znate šta mu treba, šta voli i u čemu najviše uživa. Ipak, proslava godišnjice veze je zajednička i simbolična, pa ukoliko ne želite klasičan i funkcionalan poklon, ovo je idealna prilika da budete kreativni i originalni.

Ako se opredelite za kreativni poklon za godišnjicu veze, razmislite o iznenađenju u vidu zajedničke aktivnosti – razmislite o tome da za ovu priliku “počastite” dečka vikendom van grada. Romantična večera u vašoj režiji takođe je divno iznenađenje, mada preporučujemo da uz nju ipak kupite i poklon.

Ukoliko želite da napravite romantičan i kreativan, uradi sam poklon za godišnjicu – kupite lepu kutiju, u nju možete da stavite vaše fotografije i njegove omiljene slatkiše. Takođe, možete u kutiju da stavite 365 papirića u boji na kojima ćete napisati po pozitivnu ili ljubavnu porukusvaki dan drugačiju. Ideje za ovakve poklone su bezgranične, a običnom pretragom na internetu, pogotovo na sajtu Pinterest koji preporučujemo kada se radi o kreativnim rešenjima, sigurno ćete pronaći puno ideja za “uradi sam” poklon, kao i inspiraciju.

Idealan poklon za muža

Poklon za muža je vrlo jednostavan zadatak, kao i za bilo kog drugog člana porodice. Ovo je zato što se podrazumeva da odlično poznajete svog partnera i znate šta mu je potrebno, kakva interesovanja i navike ima, kao i kakvu vrstu poklona voli.

Bilo bi lepo kada biste, ukoliko to želite, uveli praksu poklanjanja bez razloga u vaš brak. Na ovaj način češće ćete malim znacima pažnje obradovati svog partnera, a sigurno će i on vas. Ovi pokloni ne treba da budu skupi i veliki, već lepe sitnice koje život znače.

Ukoliko se radi o poklonu za godišnjicu braka, sa romantičnim vikendom van grada ne možete da pogrešite, ali ni sa priređivanjem sličnih aktivnosti kao što je romantična večera kod kuće. Ukoliko je vaš muž sladokusac, znajte da idealan poklon za muškarca može biti i kvalitetna i ukusna poslastica, zapakovana na unikatan način. Ako slatkom iznenađenju dodate i posebnu poruku ili čestitku, reakcija će sigurno biti pozitivna.

Šta pokloniti muškarcu za rođendan?

Zavisno od toga koji rođendan je u pitanju, koliko dugo poznajete slavljenika i koliko ste s njim bliski, ovaj poklon treba da bude potpuno drugačiji i da ima drugačiju vrednost.

Poklon za rođendan za dečka

Kada se radi o poklonu za rođendan za dečka, u zavisnosti od dužine vaše veze, ovaj poklon treba da ima drugačiju vrednost. Naravno da nećete isti poklon za dečka kupiti ukoliko ste u vezi sa njim desetak dana i ako ste zajedno duže od pola godine, godinu dana ili više godina.

Ovde primenite ono što je navedeno u prethodnom delu teksta, s tim što ovo nije poklon za važan zajednički datum, već samo za vašeg dečka, pa ovo ne bi trebalo da bude neko romantično iznenađenje, već poklon koji će mu trajati ili koji će mu biti od koristi.  Ako želite da budete klasični, sa poklonom kao što je kožni novčanik, kvalitetan upaljač, hemijska olovka ili parfem ne možete da pogrešite.

Knjiga, CD, majica ili duks takođe su odlični pokloni za rođendan dečku, pogotovo ako ste kraće zajedno. Ukoliko vaš dečko ima određene hobije i interesovanja, kupite mu nešto vezano za to – na taj način ćete pokazati koliko ga dobro poznajete i sigurno će mu biti drago zbog toga.

Muškarci mahom vole da dobijaju korisne i funkcionalne stvari, pa razmislite o tome šta je to što je vašem dečku potrebno. Lep znak pažnje bi bio i da, ako ste duže zajedno, preuzmete na sebe pravljenje torte za žurku.

Poklon za rođendan za muža

Poklon za rođendan za muža može da bude klasičan – u vidu nekog predmeta koji je vašem mužu potreban ili bi bio srećan da ga ima.

Međutim, ako želite da ga iznenadite  – razmislite o tome da mu priredite žurku iznenađenja. Ako vaš muž voli da se druži i ima dobre prijatelje, ovo će ga sigurno oduševiti! Organizovanje žurke iznenađenja ne morate da preuzmete samo na sebe. Pozovite i njegove najbolje prijatelje da vam pomognu u tome, sigurno će rado to učiniti.

Pokloni za rođendan drugu

Poklon za rođendan za druga može da bude ono što retko koji poklon za nekog drugog muškarca može da bude – zabavan.

Na primer, ako je vaš drug veliki ljubitelj piva, a većina muškaraca jeste, ovo je odlična prilika da kupite zanimljiv otvarač ili kriglu za pivo. Ako je vaš prijatelj poznat kao neko ko zapostavlja društvo zbog devojke – možete npr. da mu poklonite fotografije svih događaja koje je propustio te godine dok je bio sa devojkom. Naravno, budite pametni i procenite da li ste dovoljno bliski da se ne naljuti ako dobije ovakav poklon od vas.

Ako ne želite da ekperimentišete sa ovakvom vrstom zabavnih poklona, klasičan poklon u vidu kravate, košulje, novčanika ili nečega što je predmet njegovih interesovanja uvek dolazi u obzir.

Pokloni za rođendan za tatu

Kada je reč o poklonu za tatu – vi ćete sigurno najbolje znati šta je ono što voli i što mu je potrebno. Ovi pokloni uglavnom su usko povezani sa hobijima. Ako vaš otac npr. uživa da čita u slobodno vreme – knjiga je najbolji izbor. Ukoliko je strastveni pecaroš, poklon mu kupite mu nešto od opreme za pecanje.

Ovde dolazi u obzir i da pitate tatu šta je to što mu je najpotrebnije – tada sadržaj poklona za njegov rođendan neće biti iznenađenje, ali biće koristan i upotrebljiv.

Poklon za 18. rođendan

Kada se radi o poklonu za 18. rođendan, ova prilika iziskuje kupovinu nešto vrednijeg poklona nego što je to slučaj sa drugim poklonima. Ako ste bliski sa slavljenikom – parfem, dobra košulja, gedžet u vidu dobrih slušalica, zvučnika za telefon itd. odličan su izbor.

Ako vam je slavljenik brat, bliski rod, najbolji drug ili dečko duži period, sigurno će mu biti drago da vi kupite tortu za proslavu i unesete je u prostor gde slavi rođendan. Ovo je sjajan, koristan poklon, ali pre kupovine obavezno se dogovorite sa svima koji učestvuju u organizaciji da ćete vi biti ti koji će se pobrinuti za tortu. Ako slavljenika poznajete, ali niste toliko bliski, manje vredan poklon takođe je dobar izbor.  

Sve se češće ljudi odlučuju da izaberu kovertu sa novcem umesto poklona, pa ćete sigurno biti u većini ako se opredelite za ovakav poklon, koji mnogi procenjuju kao najkorisniji, jer će slavljenik najbolje znati kako da ga iskoristi.

Pokloni za dečake

Pokloni za najmlađe svakako su nešto na šta ne smemo da zaboravimo. Proslava krštenja ili rođendana dečaka svakako podrazumeva i kupovinu poklona. Dečacima možete da kupite garderobu ili zanimljivu igračku.

Zavisno od uzrasta odgovaraće im drugačiji tip poklona, a oko ovoga je najbolje da se konsultuje sa zaposlenima u dečijoj prodavnici, ali i sa roditeljima dečaka koji će sigurno reći šta je to njihovom mališanu najpotrebnije i šta najviše voli.

Ako ste u potrazi za poklonom za muškarca lepo je da temeljno razmislite o tome koji poklon bi mu se najviše svideo, ali nemojte da dozvolite da pronalaženje poklona za vas postane stresna situacija. Svaki poklon dat s ljubavlju je dobar poklon i sigurno neće biti nezapažen.

Ukoliko ste u potrazi za prostorom za proslavu rođendana, 18. rođendana ili krštenja, kontaktirajte nas, a mi ćemo vam sem obezbeđivanja savršenog ambijenta za proslavu, pomoći i oko organizacije i svega što bude potrebno za ovu svečanu priliku.