Šminka za venčanje – Korisni saveti za pripremu lica i odabir šminke

nasminkana mlada

Šminka za venčanje – Korisni saveti za pripremu lica i odabir šminke

Nakon što izaberu idealnu venčanicu, buduće mlade obično krenu u potragu za dobrim šminkerom koji će učiniti da njihova šminka za venčanje bude savršena tokom celog dana. Uz pomoć ovih jednostavnih trikova, vaša šminka će izdržati sate i sate zabave, igre i fotografisanja sa gostima – a na slikama ćete blistati kao i na javi.

Svečana šminka za venčanje ne mora biti bauk – bilo da je u pitanju samostalno šminkanje u Vašoj režiji ili profesionalna šminka za venčanje. Kada ste to prebrinuli, ostaje pitanje – kako ćete tokom napornog dana ostati lepi i sveži u licu?

Nije teško – uz ove savete, šminka za svadbu će trajati celog dana, a Vi izgledati savršeno!

Priprema lica za šminkanje za svadbe

Najlepša šminka za svadbu zahteva pripremu lica – to je prvi korak. Na dobrom pripremljenom licu svečana šminka će najbolje izgledati i dugo trajati.

Sve agresivnije tretmane i one koje obavljate prvi put, koji mogu izazvati alergiju, izbegavajte makar nedelju – dve pred dan svadbe. Ovo se odnosi naročito na hemijske pilinge!

Osnovni kozmetički tretman (uklanjanje mitisera, akni i bubuljica) obavite nedelju dana ranije, kako bi se lice dovoljno smirilo pre nego što se nanese svečana šminka.

Kako je venčanje prilično stresno, mada lepo, možete očekivati da vam u tim danima iskoči poneka velika bubuljica – ali bez brige! Prepustite je nekome stručnom, a profesionalna šminka za venčanje će odraditi ostalo (kao i mala fotomontaža).

Dva dana pre nego što se nanosi šminka za venčanje treba ukloniti dlačice: obrve, nausnice i po potrebi druge delove lica i tela tretirajte na proveren način koji vam ranije nije izazivao iritacije na koži. Ako se brijete ili koristite kreme za depilaciju, dlake će brže izrasti pa ih uklonite dan ranije, a najbolje istog jutra.

Na dan venčanja obavite lagani piling mekom četkicom za lice – i to je sve!

paleta za sminku

Šminka za mlade: šta birati, šta izbegavati

Prajmeri su kada je u pitanju šminka za mlade must have! Oni se nanose na pripremljeno lice (kozmetički tretman, nežan piling i hidratacija) kako bi šminka izgledala bolje i trajala duže. Prajmer za lice će popuniti pore, izravnati prirodnu teksturu lica i učiniti da puder lepše legne i upije se, prekrivajući sve nedostatke, a prajmer za kapke stavlja se da bi senke bile intenzivnije i postojanije, bez razmazivanja, nestajanja i nakupljanja u pregibima očnih kapaka.

Kremasti proizvodi nisu dobar izbor za svadbe jer se brzo razmazuju i ne traju dugo – nakon par sati će završiti tamo gde im nije mesto, a mogu poflekati i vašu, kao i odeću drugih ljudi!

Još jedna stvar na koju morate obratiti pažnju su puderi u kamenu! Izbegavajte one koji imaju Flashback efekat: kada vas fotograf uslika sa blicem, taj puder će se videti na fotografiji, kao da ste te delove lica zatrpali brašnom!

Mat šminka u prirodnim i nežnim tonovima ističe vašu lepotu, i najbolji je izbor za make up za svadbu. Nežan i elegantan izgled je uvek u modi, a postiže se ovakvom šminkom:

  • za oči: različite nude, rozikaste i braon nijanse sa malo hajlajtera u uglovima oka;
  • za lice: puder koji dobro pokriva (u tankom sloju!), blago konturisanje i rumenilo, hajlajter na jagodicama, bezbojni puder u prahu za setovanje na kraju (pre spreja);
  • za usne: tečni mat karmin, olovka za usta i malo hajlajtera na Kupidonovom luku (vrh gornje usne).

Šminka za venčanje se mora fiksirati

Kada završite šminkanje za venčanje, obavezno sve fiksirajte setting spray – em. On će vas sitnim vodenim kapljicama osvežiti bez razmazivanja šminke, a ceo mejkap će učvrstiti i učiniti da duže traje i da vaše lice ne izgleda „pretovareno” puderom. Možete ga koristiti i tokom dana, nakon obnavljanja šminke.

Ranije se za ovo koristio lak za kosu, ali kada već postoje proizvodi namenjeni licu, baš za produžavanje trajnosti šminke, ne preporučujemo vam da lakove za kosu prskate na nežnu kožu lica!

nasminkana devojka

Make up za svadbu: šta poneti za prvu pomoć?

Koliko god da ste vi ili vaša šminkerka vešti, čak će i profesionalna šminka za venčanje sigurno malo da se razmaže ili obriše tokom dana: jelo, piće, igra, znojenje, pozdravljanje s gostima…

Ipak, tokom dana se možete osvežiti u svega nekoliko koraka! Ovi proizvodi će vam biti odlični za to, a staju i u najmanje torbice:

  • blotting papirići – da upijete višak masnoće sa T zone (čelo, nos, brada); ove papiriće možete nabaviti u praktičnim, malim pakovanjima u svim drogerijama kod nas;
  • maramice za skidanje šminke – da obrišete delove koji su se razmazali, npr senku ispod očiju ili karmin;
  • korektor – da obnovite delove koji su se obrisali;
  • karmin – za popravke nakon jela i pića;
  • puder u kamenu sa sunđerčićem – da matirate lice.

Ako imate mesta, dodajte fiksator u spreju i ogledalce – ili zamolite nekoga od bliskih prijatelja ili porodice da vam čuva ove stvari nadohvat ruke.

Uz ove savete i malo veštine i strpljenja, na venčanju će vaša prirodna lepota zasijati kao nikada pre!

Ukoliko želite da tog dana svoje lice poverite stručnjacima, na raspolaganju vam je profesionalna šminka za venčanje u okviru usluga Aria event centra, da izgledate besprekorno ovog važnog dana. Usput ćemo se pobrinuti i za sve ostalo – a Vi se možete prepustiti zabavi i uživanju.