Vodič za jesenje venčanje: odabir boja, cveća i lokacije

Mlada i mladoženja sede na klupi pored jezera

Vodič za jesenje venčanje: odabir boja, cveća i lokacije

Venčanje je uvek lep događaj, a ujedno i odličan povod za ispoljavanje kreativnosti u pogledu organizacije, dekoracije i svih detalja koji se pripremaju za taj dan. Naročito su lepa venčanja koja imaju neku posebnu tematiku, a čini se da je upravo predstojeća jesen savršeno inspirativna za organizaciju Vašeg najlepšeg dana. 

Ako ste najvažniji datum u životu smestili u predstojeće jesenje mesece, trebalo bi da ste svesni svih prednosti koje jesenji ambijent nosi sa sobom. Najlepše boje, bajkovite kadrove i jedinstvenu atmosferu koju može da donese samo jesen, pretočili smo u nekoliko saveta za venčanje ukoliko ga organizujete upravo tokom ovog, za mnoge najlepšeg, godišnjeg doba. 

Venčanje u jesenjim bojama

Paleta jesenjih boja pruža beskrajne mogućnosti za eksperimentisanje i uređivanje svadbenog ambijenta. Prelepe nijanse žute, oker, bordo i braon boje, iskombinovane sa elegantnom belom i nekom svetlom nijansom mogu da izgledaju fenomenalno, ukoliko imate strpljenja da se do detalja pozabavite ovim delom organizacije. 

Na stolove za goste postavite neobične aranžamane sa šišarkama, nekoliko požutelih listova i najlepšim cvećem koje se uklapa u jesenju atmosferu, dok se na nekim ključnim mestima mogu pojaviti i specijalno uređene korpe sa voćem koje takođe mogu doprineti ovoj predivnoj jesenjoj slici. 

Naravno, ako se odlučite za ovakve ukrase, neophodno je da odaberete escajg u skladu sa dekorom i da mašne, ukrasne trake i druge detalje uskladite sa dominantim nijansama u svadbenom prostoru. 

Osmislite originalan bidermajer

Bidermajer je jedan od najlepših svadbenih simbola, a ako ćete ga već baciti među vaše drugarice u jesen, neka onda i on bude u skladu sa najlepšim godišnjim dobom. Iako crvenim i klasičnim roze buketima ne možemo da odolimo, možda je sada vreme za nešto drugačije nijanse po kojima će se vaš bidermajer pamtiti. 

Jesenje nijanse su toliko brojne da bi bilo šteta bidermajer svesti na svega dva ili tri cveta u isto toliko boja. Odlučite se za bujne bukete sa klasičnim cvećem kome ćete dodati poneki “egzotičan” i nesvakidašnji cvet – cvećare nude niz ovakvih opcija. 

Za početak, neka bazu buketa čini zelenilo učvršćeno lepršavom ukrasnom trakom. Sam buket mogu da čine beli, prljavo roze i oker cvetovi, zatim cveće u boji šljive ili cigle, a ove nežne nijanse možete “razbiti” i sa nekoliko jarkih bordo cvetova. 

Pomenuta traka može da bude u istoj, tamno crvenoj boji, ili pak tamnijoj žutoj ukoliko vam se ova nijansa više dopada. Ukoliko želite bogatiji buket, obogatite ga sa nekoliko žutih jesenjih listova koje će vam profesionalci u cvećarama lepo pričvrstiti uz ostatak buketa. 

Buket cveća u tamnim jesenjim nijansama

Kreirajte romantičan ambijent

Fotografije sa venčanja su pravo blago koje ćete sa ponosom pokazivati prijateljima, rodbini, a jednog dana i svojim unucima. Zato se u lepe i originalne svadbene kadrove ulaže mnogo truda. Ipak, jesenji ambijent je sve servirao “na gotovo” a vi samo treba da ga iskoristite na pravi način. 

Mladenačke fotografije možete napraviti u parku, među drvoredima ili na romantičnim brežuljcima koji su prekriveni jesenjim lišćem. Vaša bela venčanica će se sjajno uklopiti u ovakav ambijent, a ukoliko kadrove obogatite šišarkama, dekorativnim bundevama i ponekim retro motivom, dobićete najlepši jesenji album sa venčanja kao najdražu uspomenu. 

Iskoristite prijatnu temperaturu

Glavna prednost jesenjih venčanja u odnosu na letnja je prijatna temperatura koja izuzetno mnogo znači kada su ovakvi događaji u pitanju. Ukoliko je vaše venčanje zakazano za ranu jesen, a uz to su najavaljeni pogodni vremenski uslovi, sam čin venčanja možete obaviti i u prirodi na otvorenom, a zabava se može nastaviti u zatvorenom prostoru. 

Za jesenje venčanje možete izabrati salu čiji su zidovi u staklu, kako bi prirodni ambijent došao do izražaja i ujedno pružio poseban jesenji pečat proslavi. Ovo ćete postići ako se odlučite za prostore smeštene u parkovima ili čak šumama, a tokom prethodnih godina su ovakve opcije bile izuzetno popularne među mladencima. 

Birajte prelepe venčanice koje leti nisu opcija

Još jedna prednost jesenjih venčanja su venčanice sa rukavima, koje leti nikako nisu opcija. Ovakvi modeli često izgledaju znatno bogatije i raskošnije, naročito ukoliko se odlučite za čipkane rukave koji odaju vrlo prefinjen utisak. Odlična opcija su i venčanice sa bundicama ili bolerom koje su vrlo praktične za jesenje dane, a ujedno pružaju i fenomenalan estetski efekat. 

Jesen je najinspirativnije godišnje doba, a ukoliko svoj najvažniji dan planirate u oktobru ili novembru, primenite neke od navedenih saveta i organizujte veliko venčanje za pamćenje. Detalji u jesenjem ruhu će obogatiti ambijent i dati poseban pečat vašim svadbenim fotografijama koje ćete celog života rado prelistavati.