Deverski peškir

Deverski peškir ili platno za devera predstavlja impozantnu vekovnu tradciju koja se još uvek neguje tokom svadbene ceremonije. Bilo da preferirate srpsko platno, viskozu, lan ili svilu, naš tim pobrinuće se da pronađete tkaninu koja će ovekovečiti vaš dan.

Platno za devera – kićenje devera i simbolika običaja

Platno za devera je tkanina, tradicionalno bele boje, koju mlada daruje mladoženjinom bratu. Ovaj čin obično usleđuje nakon običaja “kupovine mlade” kao znak zahvalnosti i novonastalog poverenja.

“Kupovina mlade” se danas smatra simboličnim i šaljivim ritualom, a odnosi se na cenkanje između devera (mladoženjinog brata) i mladinog brata. Tradicija dalje nalaže da se mlada izvodi pred svatove u papučama, kako bi joj dever poklonio cipele, a ona njemu zauzvrat vezala platno oko ramena.

Ovo platno, drugačije oslovljeno i kao peškir za devera, obavezuje mladoženjinog brata  na čuvanje mlade tokom proslave. Bela boja u ovom slučaju simboliše sigurnost, veru i dobrotu, te se neretko preporučuje da platno bude kreirano u ovoj nijansi kako bi se pomenute vrline figurativno prenele na osobe koje učestvuju u darivanju.

Međutim, možete se odlučiti i za moderniju varijantu sa neutralnim nijansama, poput boje slonovače, isprane šampanj ili puderasto bele boje.

Fiesta Events tim će odgovoriti na sve zahteve mladenaca i ujedno obezbediti platno po njihovom istančanom ukusu!

Peškir za devera – odaberite najfinija platna

Ako se pitate gde kupiti deverski peškir – mi imamo savršenu soluciju za vas.

Kako ovaj ritual darivanja predstavlja jedinstvenu i neizostavnu stavku svakog tradicionalnog venčanja, odabir kvalitetnog i sofisticiranog platna je prioritetan zadatak. Naš stručan tim će se pobrinuti da vam olakša proces selekcije i ponudi što različitije dezene.

Eksperti sa kojima Fiesta Events & Decoration sarađuje kreiraće unikatne deverske peškire prema vašim individualnim željama i učiniće sve da vaše venčanje dobije epitete autentično i raskošno.

Pored usluga kićenja devera, nudimo i usluge kićenja svatova, kao dekoracije sale i stolova, kako bismo pružili celokupan aranžman.  Kontaktirajte nas za sva pitanja i nedoumice i organizujte venčanje iz snova!

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS

Popunite upitnik ili nas kontaktirajte za sve informacije o organizaciji proslava u okviru Fiesta Events & Decoration. Stojimo na raspolaganju u svakom trenutku.
064 333 39 30 | WhatsApp | Viber